Tegenwoordig is het helemaal hip om een flinke baard te laten groeien. Mannen voelen zich mannelijker en authentieker door het groeien van een baard. Ook is het een soort van statement dat er gemaakt wordt. Moustaches zijn cool en baarden ook.

baard onderhoudenMaar, zorg dat die baard er dan ook netjes uitziet

Hoe moet je die baard onderhouden? Iedereen kent de grap; Er zit wat in je snor of baard, is dat om later op te eten? Er is niets zo vies als een onverzorgde baard. Dus wat kan je doen om je baard te onderhouden? Was je baard!

Een baard bestaat uit haar en haar moet zo nu en dan gewassen worden. Je kan gewoon met een beetje shampoo, die je ook voor je hoofdhaar gebruikt, je baard een grondige wasbeurt geven. Er zijn echter ook speciale shampoos voor je baard. Ook de huid onder je baard is cruciaal! Zorg er zeker voor dat je de juiste huidproducten gebruikt voor je huid, of er kunnen grote irritaties ontstaan.

Ook is het belangrijk je baard zo nu en dan bij te punten

Je kan dat doen met een baardtrimmer. Hier zitten verschillende standen op waarmee je er nooit te veel vanaf kan halen. Zorg dat je baard symmetrisch is. Als er rare plukken uitsteken geeft het al gauw een onverzorgde indruk.

Om je baard af te maken kan je er wat druppels arganolie in doen. Arganolie is absolute wonderolie voor haar. Je baard gaat hier van glanzen en lekker van ruiken. Succes!

Vitaminen of supplementen voor een gezonde baard

Heel wat baarddragers zweren bij het nemen van een goeie mix van vitaminen en supplementen om hun baard gezond te houden. Er zijn veel “wondermiddeltjes” te vinden op het internet, maar ik hou het zelf liefst simpel. Ik neem het wetenschappelijk onderbouwde “Nagel, haar & Huid” supplement van het Belgische laboratorium van NextGen Science. Het helpt mijn baard gezond en stralend te blijven en komt in een grote verpakking tegen een scherpe prijs: toch ook niet onbelangrijk!

gezonde baard